NL - EN Toevoegen aan favorieten! Sitemap Pagina afdrukken Zoeken Contacteer ons
33ste Internationale HARLEY-DAVIDSON, BUELL & INDIAN-Rally
HDC KEMPEN FOTOGALERIJ

Wie is de Harley-Davidson-Club FREE WHEELING KEMPEN vzw?

Reeds meer dan 33 jaar geleden werd rond de toenmalige stamtafel in Tessenderlo besloten de Harley-Davidson-rijders uit het Kempenland de mogelijkheid te bieden soortgelijken in een gezellige club te ontmoeten.

Het startschot werd gegeven op 20 februari 1983 en onder de vleugels van de Belgische Harley Davidson-club '74 vzw, met zetel in Brussel, bereden onze leden als " Regio Kempen " de nationale en internationale wegen.

Tijdens de winterperiode van 1984 - 1985 werden de eerste internationale contacten gelegd met clubs uit de omringende landen tijdens een internationale Presidents Meeting.

In 1987, met reeds enkele jaren ervaring achter de rug, werd besloten onder het beleid van de Belgische Harley-Davidson-club '74 uit te stappen en een eigen vzw op te richten. Door publicatie van de eigen statuten in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad van 19 februari 1987 werd de Harley-Davidson-club Free Wheeling Kempen vzw ( identificatienummer 2618/87 ) geboren. Naar aanleiding van de gewijzigde wetgeving op de vzw’s werden nieuwe en de actuele statuten van de vereniging gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 29 december 2005.

Op 15 november 1991 zat onze vereniging samen met een telg van de familie DAVIDSON, nl. Bill, en 33 andere Europese Harley-Davidson-clubs te Feldkirch ( Oostenrijk ) aan de wieg van de Federation of Harley-Davidson-clubs in Europe ( F.H.D.C.E. ). De internationale erkenning was nu definitief.

Sedert het begin van dit jaar telt onze vereniging 74 leden, nl. 42 bezitters van een Harley-Davidson of Buell die actief lid en dus stemgerechtigd zijn in de vereniging, en 30 toetredende leden. De vereniging is een democratische vereniging.

De vereniging wordt bestuurd overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002. De beheerraad bestaat uit vijf leden, met verantwoordelijkheden zoals deze hierna worden toegelicht. Jaarlijks zijn twee of drie leden van de beheerraad verkiesbaar.

Geschiedenis van de Internationale Rally.

In de zomer van 1984, één jaar na haar start, trok de vereniging de stoute schoenen aan en begon zonder enige ervaring aan de organisatie van haar 1ste Internationale Rally voor bezitters van Harley-Davidson-motoren. Als locatie werd gekozen voor een voetbalterrein gelegen in de gemeente Balen, pal op de grens met de gemeente Leopoldsburg. Een kleinschalige promotiecampagne resulteerde destijds in ongeveer 250 deelnemers, welke unaniem lovend waren over de organisatie. De vereniging was er in geslaagd een goed georganiseerd feestje neer te zetten, waar zowel de Harley biker als de familievader met luxe Electra Glide met bijhorend zijspan zich thuisvoelde.

In de periode 1984 tot 1997 groeide deze meeting steeds verder en verder uit tot een " klassieker " in de mid-Europese Harley-Davidson-scene. De lokale, nationale en internationale pers had ondertussen de organisatie ontdekt en schreef lovende artikelen over de typische Harley-sfeer in het land van Harley-Davidson-club Free Wheeling Kempen …

In 1996 en 1997 steeg het aantal deelnemers aan deze rally boven de 5.000. Het dorpscentrum kreeg in het eerste weekeinde van augustus naar schatting ruim 10.000 bezoekers in zijn straten. De plaatselijke horeca beschouwde deze manifestatie als één der hoogdagen.

Naarmate het succes van de organisatie toenam, werd echter ook de druk op de organiserende vereniging groter en groter … Steeds spectaculairder, steeds meer bezoekers, steeds hogere verwachtingen en steeds meer druk en bekommernissen …

Na de 14de editie in 1997 was de beheerraad van oordeel dat het toppunt van kunnen van de vereniging bereikt was. De keuze tussen verder gaan ( met mogelijke afbouw van de kwaliteit tot gevolg ... ), opnieuw op kleinere schaal gaan werken ( hoe ... ? ) of stoppen werd cruciaal.

De algemene vergadering van de vereniging besloot in februari 1998 de organisatie vanaf 1998 stop te zetten. Er werd gedacht een rustpauze van twee à drietal jaren in te lassen. Daarna kon eventueel gedacht worden aan een nieuwe organisatie op een kleinere schaal.

In februari 2000 werden de kriebels te machtig en zette de algemene vergadering de organisatie van een internationale meeting opnieuw op haar activiteitenkalender. Tijdens het week-end van vrijdag 04 augustus 2000 tot en met zondag 06 augustus 2000 mocht onze vereniging op een terrein in Arendonk 384 deelnemers uit zes Europese landen verwelkomen. In een ontspannen sfeer kwamen vele oude bekenden opnieuw de " … good ol' days … " beleven.

In 2001 werd uitgeweken naar een nieuwe locatie te Retie. Dankzij de goede samenwerking met gemeentebestuur, federale en lokale politie, brandweer en tal van andere partijen kon onze club 731 bezoekers een warm welkom bieden op het nieuwe festivalterrein nabij Duinberg. De rally werd opnieuw uiterst gezellig met traditionele silly games, een ride-out, goede rock en blues-muziek, een rode-oortjes stripshow en bovenal een aangename babbel bij een gloeiend kampvuur … maar met een fris biertje in de hand. Vele long-time Harley-rijders uit de buurlanden, Noorwegen, Schotland en zelfs de U.S.A. kwamen van de sfeer proeven en keerden met een goed gevoel huiswaarts op zondag. De Harley-Davidson-club Free Wheeling Kempen staat er duidelijk weer … tussen 2002 en 2012 groeide de internationale rally verder uit tot een happening waar honderden reeds maanden voordien naar uitkijken. In 2013 mochten we samen met een internationale gastenschare een fantastische editie ter ere van de 30ste verjaardag van onze club beleven. Thanx folks, jullie maakten er een onvergetelijke editie van !!!

Ondertussen zijn we in het jaar 2017 en  maanden vooraf werkt de club keihard aan de voorbereidingen van de 32ste Internationale Harley-Davidson & Indian Rally van vrijdag 04 augustus tot zondag 06 augustus 2017 ! Onze gasten zullen het geweten hebben : de rally wordt dit jaar nog muzikaler, nog warmer, nog broeiender, nog fantastischer, nog bruisender … kortom na drie decennia: beter dan ooit!

Welcome to the fun!

 

 

2008 | site by webnet. multimedia services _ COMPRO GROUP
Bekijk hier de laatste updates
aan ons fotoboek.

NIEUWS
Retie wordt klaargestoomd voor de Internationale Harley-Davidson, Indian & Buell Rally ter gelegenheid van de 35ste clubverjaardag!
(10 juli 2018)
Howdy Harley-vrienden, We zijn er weer al een tijdje mee bezig, maar ze komt er nu wel écht aan : de volgende editie van onze Internationale Harley-Davidson, Buell & Indian Rally van vrijdag 3 tot zondag 5 augustus 2018!BREAKING NEWS: Top Biker-bands in Retie!!!
(29 mei 2017)
Hallo Harley-dudes & dudettes,

't was een lange winter en we hunkeren weer naar ons stalen ros en de wind in onze haren. Laat de zon maar komen, zodat we een lange hete zomer tegemoet kunnen gaan.
Afgelopen maanden hebben onze jongens en meisjes echter niet stilgezeten maar ze zijn volop gestart met de voorbereiding van de 32ste Internationale Harley-Davidson, Buell & Indian Rally. De laatste onderhandelingen lopen nog maar de gemeente van Retie heeft haar bereidwillige medewerking toegezegd en bijna alle contracten zijn na zwaar nachtelijk onderhandelen goedgekeurd en ondertekend.
We mogen er fier op zijn dat we een aantal internationale top-biker-bands op ons podium kunnen verwelkomen en wees er maar zeker van: ze zullen de Kempense hei laten swingen als vanouds !
Markeer alvast in je agenda : van vrijdag 04 augustus tot zondag 06 augustus 2017 : Retie zal weeral  "the hottest place on earth" zijn.
Safe ridings & hope to meet ya on the road ... of in Retie.
 
Verloren voorwerpen
(11 augustus 2016)
Wij zijn nog in het bezit van enkele verloren voorwerpen met wellicht grote (emotionele) waarde voor hun bezitter(s): o.a. helm, motorvest ... Indien iemand nog op zoek zou zijn naar deze verloren voorwerpen, graag contact opnemen met info@hdckempen.be. Bedankt.NIEUWSARCHIEF »